Backpacken in Azië

Backpacken in Azië

Backpacken in Azië

Backpacken in Azië is al jarenlang enorm populair onder backpackers.
Azië is heel erg geschikt om te gaan backpacken omdat het continent extreem veel te bieden heeft.
Of je nu op zoek bent naar geweldige natuur, parelwitte stranden of mooie tempels, je kunt het allemaal vinden tijdens het backpacken in Azië

+ Lees verder

Waarom backpacken in Azië?

Vraag je je af waarom je zou moeten gaan backpacken in Azië? Wij geven je hieronder een aantal redenen waarom Azië dé bestemming moet zijn voor jouw volgende backpackreis.

Azië is erg goedkoop

Waarschijnlijk wist je dit allang, maar Azië is bij uitstek het goedkoopste continent om te gaan backpacken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het dure Australië kun je in Azië vaak al goed rondkomen van 25 euro per dag! Uiteraard mag een backpacktrip best wat kosten, maar het is altijd mooi meegenomen als de kosten meevallen. In Azië zul je daarom waarschijnlijk wat langer blijven dan op andere continenten.

Aziaten zijn enorm vriendelijk

Thailand wordt weleens ‘het land van de glimlach’ genoemd. Hoewel Thailand de laatste 10-15 jaar al redelijk gewend begint te raken aan het toerisme, en de glimlach dus niet altijd authentiek meer is, is het nog altijd een enorm gastvrij land. Dit geldt eigenlijk voor heel Azië. Aziaten zijn vaak enorm gastvrij, heel warm, zeer behulpzaam en daarnaast ook nog eens heel erg dankbaar. Ga je backpacken in China? Stel je er dan op in dat Chinezen wat ‘asocialer’ en terughoudender zijn.

Aziatisch eten is geweldig

Of je nu Pad-Thai op het menu hebt staan, Vietnamese Loempia’s of Chinese dumplings; De Aziatische keuken stelt zelden teleur. In Azië is het eten niet alleen enorm lekker, het is ook nog eens heel goed te betalen. Buiten de reguliere restaurants is het in Azië de normaalste zaak van de wereld om je eten aan een karretje langs de weg te kopen. Street-food hoort bij Azië en maakt het continent wat ons betreft daarom nog leuker om te gaan backpacken!

Het is er altijd goed weer

Oke, fair enough, ook in Azië heb je mindere periodes in het klimaat zitten. moessons en tyfoons komen jaarlijks voor en gooien nog weleens roet in het eten tijdens het backpacken. Vaak heb je in de regentijd echter maar 1 of 2 pittige buitjes per dag en is het daarna weer schitterend weer. De regentijd in de meeste delen van Azië is heel goed te voorstellen. Plan je trip door Azië dus goed en je bent gegarandeerd van schitterend weer tijdens je reis.

Goedkope vliegtickets naar Azië

Veel mensen denken dat het enorm duur is om naar Azië te vliegen. Dit hoeft gelukkig niet altijd zo te zijn.
Vooral de bekende backpacklanden als Thailand, Vietnam en Indonesië zijn soms al enorm goedkoop te bereiken. Wil je weten hoe je de goedkoopste tickets naar Azië scoort? Lees dan ons artikel over goedkoop vluchten boeken.

Goedkoop overnachten in Azië

Azië is vooral enorm populair onder backpackers omdat het er zo enorm goedkoop is. Overnachten in hostels is vergeleken met Europa bizar goedkoop, maar ook hotels kun je vaak voor een prima prijs boeken. Afhankelijk van het comfort wat je tijdens je overnachting wilt hebben kun je in Azië vaak al voor €6 – €10 per nacht overnachten.

X – Sluiten

Waar wil je gaan

Waar wil je gaan backpacken?

Backpacken in Azië 1

Goedkoop

Azië is veruit het goedkoopste continent om te gaan backpacken. Vooral Zuid-Oost Azië is spotgoedkoop!

Azië Backpacken

Geweldige Cultuur

De eerste keer backpacken in Azië brengt nogal een cultuurschok teweeg. Azië kent schitterende culturen.

Backpacken in Azië 2

Prachtige Natuur

In Azië kun je nog echte, ongerepte natuur vinden. Wijk van de gebaande paden en kom op onontdekte plekken.

Azië is groot, extreem groot. Daarom kan het soms lastig zijn om een keuze te maken waar je gaat backpacken, er is immers zo enorm veel te zien. Veel backpackers kiezen voor een backpacktrip door Zuid-Oost Azië, maar ook Centraal- en Oost-Azië zijn zeker de moeite waard. Speciaal voor jou hebben wij een overzicht gemaakt van onze top-attracties in Azië, zodat je het maximale uit je backpacktrip door Azië kunt halen.

Laatste berichten over Backpacken in Azië

Ben je van plan om binnenkort te gaan backpacken in Azië?  Lees dan zeker even onze laatste blogposts over Azië. Wij hebben voor jou namelijk de allerbeste artikelen geschreven om je goed voorbereid op reis te laten gaan 😉.