Backpacken in

Chili

Backpacken in Chili

Misschien niet het allereerste land waar je aan denkt bij het woord Backpacken. Toch is Chili een vrij populaire bestemming onder backpackers die door Zuid-Amerika trekken. En niet voor niets!

Belangrijkste informatie

Visum Chili aanvragen

Als je naar Chili reist ontvang je in het vliegtuig, of bij de paspoortcontole, een zogenoemde ‘Tarjeta de Turismo’. Met deze toeristenkaart kun je 90 dagen in Chili verblijven zonder hiervoor een speciaal visum aan te vragen. Wil je langer dan 90 dagen in Chili verblijven? Dan kun je het beste even contact opnemen met de Chileense Ambassade.

Beste reistijd Chili

In Chili zijn de seizoenen bijna het omgekeerde als de Europese seizoenen. Zo kan het in onze zomer (juni t/m aug) in het zuiden van Chili enorm koud zijn. Het is dus goed om je in te lezen over de seizoenen en temperaturen in Chili.

Beste Reistijd Chili

Vliegtickets naar Chili

Naar Chili vliegen kan prijzig zijn in het hoogseizoen. Wil je toch goedkope vliegtickets boeken? Boek dan vroeg of zorg er voor dat je niet in het hoogseizoen vliegt. 

Tickets naar Santiago zijn in het laagseizoen al te boeken voor zo’n €600,- per persoon.

Veelal zul je tijdens een vlucht naar Chili wel een overstap hebben. Wil je dit niet? Wees dan wel bereid om wat dieper in de buidel te tasten. Wil je weten hoe je de goedkoopste vliegtickets naar Cambodja kunt boeken? Check dan onze speciale pagina hoe jij de goedkoopste vliegtickets kunt boeken.

Boek je ticket naar Chili

Kosten in Chili

Zuid-Amerika is nu eenmaal wat duurder dan Azië als het gaat om overnachten. Toch hoeft backpacken in Chili helemaal niet duur te zijn. Natuurlijk ligt het er maar net aan wat voor een backpacktrip je wilt gaan maken, wat je route is, welke bezienswaardigheden je zult bezoeken en wat je manier van transport is.

Kosten in Chili per dag

Onderstaand een handig overzichtje met dagbudgetten per type backpacker. Hou je van geld besparen of ben je een big spender? Dit heeft natuurlijk invloed op hoeveel geld je uitgeeft tijdens je reis!

On a budget

Dubbeltje op z'n kant
25
00
per dag
 • Dormrooms
 • Tuk-tuks of taxi
 • 1 Cocktail p/d
 • Weinig excursies

Live a little

Genieten mag
35
00
per dag
 • Private rooms
 • 1 of 2 vluchten
 • 2/3 Cocktails p/d
 • Af en toe excursies

Big spender

#yolo
50
00
per dag
 • Goeie hotels
 • Taxi en vliegtuig
 • 4/5 Cocktails p/d
 • Alle excursies

Al met al moet je voor €35,50 per dag p.p. al een heel eind komen in Chili.

Inentingen voor Chili

Indien je gaat backpacken in Zuid-Amerika is het onverstandig om dit te doen zonder de geadviseerde inentingen. Chili heeft een subtropisch klimaat, wat de kans op infecties en virussen een stuk groter maakt dan in Nederland. Het is dan ook verstandig om je voor je reis goed voor te laten lichten over de benodigde inentingen.

Aangeraden inentingen voor Chili

Naast bovenstaande ‘standaard’ inentingen is het verstandig om per reis te bekijken welke inentingen je nodig hebt. 

Optionele inentingen voor Chili