Backpacken in

India

Backpacken in India

India is een van de meest spectaculaire landen waar je kunt gaan backpacken. Het land heeft zo extreem veel te bieden, dat je ogen te kort komt, hoe lang je er ook verblijft. Van de mooie bounty-stranden in Goa tot de serene Taj Mahal tot aan de bizar drukke straten van Bombai en New Delhi, India is geweldig!

Belangrijkste informatie

Visum India aanvragen

Om India te bezoeken dien je over een visum te beschikken. Bezoek je India voor minder dan 60 dagen? Dan voldoe je waarschijnlijk aan de voorwaarden om je visum voor India online aan te vragen. Je kunt dan vrij gemakkelijk het e-Tourist visum aanvragen.

Ga je naar India? Vraag je visum dan op tijd aan, een visum dient minimaal 4 werkdagen van te voren aangevraagd te zijn. Daarna is het niet mogelijk een e-visum aan te vragen.

Geldigheid Visum India

Het e-visum is 120 dagen geldig. Binnen die periode mag u naar India reizen. Na uw eerste aankomst mag u maximaal 60 dagen in India verblijven. U mag India twee keer inreizen binnen de geldigheid van uw e-visum (double entry). Uw tweede entry dient binnen 60 dagen na uw eerste entry te zijn.

Hulp nodig bij het aanvragen van een Visum voor India? Bekijk hier onze speciale pagina met alle informatie over het aanvragen van een visum voor India.

Vliegtickets naar India

Vliegen naar India is niet al te duur. Afhankelijk van de periode waarin je wilt vliegen kun je al vanaf 429 euro retour vliegen van Amsterdam naar hoofdstad New Delhi.

Veelal zul je tijdens deze vlucht wel een overstap hebben. Wil je dit niet? Wees dan wel bereid om flink wat meer te betalen.

Boek je ticket naar India

Kosten in India

Wat kost backpacken in India eigenlijk? Is het echt zo goedkoop als alle backpackers zeggen? Het antwoord is: JA! India is zonder twijfel nog een van de goedkoopste plekken in Azië om te backpacken. Zeker als low-budget reiziger kun je hier enorm veel geld besparen tijdens je reis. Er zijn backpackers die voor minder dan € 500,- per maand rondkomen in India.

Kosten in India per dag

Onderstaand een handig overzichtje met dagbudgetten per type backpacker. Ben jij een echte backpacker die het liefst gratis ergens slaapt of ben je meer een glampacker en slaap je liever in wat luxere hotels? Dit heeft natuurlijk invloed op hoeveel geld je uitgeeft tijdens je reis!

On a budget

Dubbeltje op z'n kant
15
00
per dag
 • Dormrooms
 • Tuk-tuks of taxi
 • 1 Cocktail p/d
 • Weinig excursies

Live a little

Genieten mag
20
00
per dag
 • Private rooms
 • 1 of 2 vluchten
 • 2/3 Cocktails p/d
 • Af en toe excursies

Big spender

#yolo
25
00
per dag
 • Goeie hotels
 • Taxi en vliegtuig
 • 4/5 Cocktails p/d
 • Alle excursies

Al met al moet je voor €20 per dag p.p. al redelijk royaal kunnen leven in India.

Inentingen voor India

Als backpacker wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je reis. Het is daarom enorm vervelend als je ziek wordt tijdens het reizen. India is een van de minst hygiënische landen in Azië. Het is wanneer je naar India gaat erg verstandig om je voor je reis goed voor te laten lichten over de benodigde inentingen.

Aangeraden inentingen voor India

Naast bovenstaande ‘standaard’ inentingen is het verstandig om per reis te bekijken welke inentingen je nodig hebt. 

Optionele inentingen voor India