Backpacken in

Backpacken in Agra

Backpacken in Agra

Tijdens het backpacken in India mag een bezoek aan Agra absoluut niet ontbreken. Het is namelijk de stad waar de Taj Mahal staat, een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Veel backpackers gaan zelfs alleen naar Agra toe om dit imposante bouwwerk te bekijken. Zonde, want er is in en rondom deze schitterende stad nog zoveel meer te zien.

Dit mag je niet missen in Backpacken in Agra

Backpacken in Agra 1
De indrukwekkende Taj Mahal

De Taj Mahal

De Taj Mahal is iets wat je niet mag missen tijdens het backpacken in India. Een van de zeven nieuwe wereldwonderen is enorm indrukwekkend wanneer je het in het echt ziet. 

Je kunt de Taj Mahal het beste bij zonsopkomst bekijken. Door het ‘golden hour’, bekend onder de reisfotografen onder ons, komt het witte marmer nog beter tot zijn recht. Het is magisch om hier rond te lopen, als je je kunt afsluiten van de vele toeristen die er iedere dag rondlopen.

Agra Fort

Buiten de Taj Mahal is er dus nog meer moois te zien. Agra Fort is een van die mooie bezienswaardigheden. Dit majestueuze monument ligt op zo’n 2,5km van de Taj Mahal en is ook erg indrukwekkend om te zien. Het monument is een mooie mix tussen Hindoeïstische en Mongoolse architectuur.

Bharatpur Bird Sanctuary

Ten westen van Agra ligt de Bharatpur Bird Sanctuary, ookwel bekend als Keoladeo Nationaal Park India. Keoladeo is van oorsprong een moerasland. Door de aanpassingen in het landschap door de maharadja van Bharatpur veranderde het gebied echter in een waar jachtparadijs om eenden te schieten. In 1985 werd het Keoladeo Nationaal Parktot werelderfgoed verklaard.

Mehtab Bagh

Mehtab Bagh is een van de vele paleistuinen rondom de Taj Mahal in Agra. Het park is oorspronkelijk gebouwd door Keizer Babur, ver voor de Taj Mahal werd gebouwd. Het is een van de mooiste plekken om de Taj Mahal te aanschouwen.

Backpacken in Agra, India

Vliegtickets Backpacken in Agra

Goedkope vliegtickets