Backpacken in

Peru

Backpacken in Peru

Peru, land van de alpacas en natuurlijk Machu Picchu en de bijbehorende Inca-trail. Dit zijn echter niet de enige redenen waarom je moet gaan backpacken door dit warme en gezellige land.

Belangrijkste informatie

Visum Peru aanvragen

Als Nederlandse toerist hoef je geen visum aan te vragen wanneer je korter dan 6 maanden door Peru reist. Wil je langer dan zes maanden in Peru verblijven, dan is het verstandig om voor je reis even contact op te nemen met de ambassade van Peru in Den Haag.

Hoewel je als toerist dus meestal geen visum nodig hebt voor Peru, moet je wel een aantal andere documenten kunnen overleggen. Zo moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming en paspoort wat na terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig is.

Beste reistijd Peru

Peru kent verschillende seizoenen per jaar. Hierdoor kent het Noorden en Zuiden een apart klimaat. Lima kan het best bezocht worden in de zomer van december t/m februari: het is er dan prettig warm. De kustregio is in deze periode een stuk warmer. April tot november is de beste tijd om deze regio te bezoeken. In de Andes-regio duurt het regenseizoen van december tot maart en deze kun je het beste aandoen in augustus en september.

Vliegtickets naar Peru

Vliegen naar Peru kan vanuit Europa best prijzig zijn in het hoogseizoen. Wil je toch goedkope vliegtickets boeken? Boek dan vroeg of zorg er voor dat je niet in het hoogseizoen vliegt. 

Tickets naar Lima zijn in het laagseizoen al te boeken voor zo’n €600,- per persoon.

Boek je ticket naar Peru

Kosten in Peru

Zuid-Amerika is nu eenmaal wat duurder dan Azië als het gaat om overnachten. Levensonderhoud zelf is echter vrij goedkoop. Denk hierbij aan maaltijden en vervoer. Natuurlijk is een 5 daagse inca-trail behoorlijk prijzig, maar dit is waarschijnlijk een van de redenen dat je Peru uberhaupt bezoekt.

Kosten in Peru per dag

Onderstaand een handig overzichtje met dagbudgetten per type backpacker. Hou je van geld besparen of ben je een big spender? Dit heeft natuurlijk invloed op hoeveel geld je uitgeeft tijdens je reis!

On a budget

Dubbeltje op z'n kant
25
00
per dag
 • Dormrooms
 • Tuk-tuks of taxi
 • 1 Cocktail p/d
 • Weinig excursies

Live a little

Genieten mag
35
00
per dag
 • Private rooms
 • 1 of 2 vluchten
 • 2/3 Cocktails p/d
 • Af en toe excursies

Big spender

#yolo
50
00
per dag
 • Goeie hotels
 • Taxi en vliegtuig
 • 4/5 Cocktails p/d
 • Alle excursies

Al met al moet je voor €35,50 per dag p.p. al een heel eind komen in Chili.

Inentingen voor Peru

Indien je gaat backpacken in Zuid-Amerika is het onverstandig om dit te doen zonder de geadviseerde inentingen. Peru heeft een subtropisch klimaat, wat de kans op infecties en virussen een stuk groter maakt dan in Nederland. Het is dan ook verstandig om je voor je reis goed voor te laten lichten over de benodigde inentingen.

Aangeraden inentingen voor Peru

Naast bovenstaande ‘standaard’ inentingen is het verstandig om per reis te bekijken welke inentingen je nodig hebt. 

Optionele inentingen voor Peru

Vragen of suggesties?