Backpacken in

Sri Lanka

Backpacken in Sri Lanka

Steeds meer backpackers kiezen Sri Lanka als bestemming voor hun volgende backpacktrip. Dit is niet voor niets, backpacken in Sri Lanka is namelijk erg makkelijk, heel goedkoop en overall gewoon een geweldige ervaring.

Of je nu houdt van witte stranden met schitterende palmbomen, graag op safari gaat of de geweldige treinreis van Kandy naar Ella wilt meemaken voor dat perfecte Instagram-plaatje: Sri Lanka is een Must-visit voor iedere backpacker.

Belangrijkste informatie

Visum Sri Lanka aanvragen

Als je in Sri Lanka gaat backpacken dien je vooraf je visum te regelen. Dit kan online via de officiële website van de Sri Lankaanse overheid of via bijvoorbeeld een visum-bemiddelingsbureau. Een standaard toeristenvisum voor Sri Lanka geeft je 30 dagen toegang tot het land. Wil je toch langer in Sri Lanka verblijven? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met de ambassade van Sri Lanka in Den Haag.

Een visum voor Sri Lanka aanvragen doe je het makkelijkst via Visumbuitenland.nl.

Vliegtickets naar Sri Lanka

Wanneer je naar India vliegt kun je het beste naar de hoofdstad Colombo vliegen. Tickets vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf hoeven niet altijd extreem duur te zijn. 

Wil je weten hoe je de goedkoopste vliegtickets naar Colombo kunt boeken? Check dan onze speciale pagina voor het boeken van goedkope vliegtickets.

Boek je ticket naar Sri Lanka

Kosten in Sri Lanka

Backpacken in Sri Lanka is spotgoedkoop. Daar kunnen we heel kort over zijn. Zelfs Thailand is waarschijnlijk ietsjes duurder om doorheen te reizen dan Sri Lanka. Nu hangt het voor een groot deel natuurlijk ook af hoe je door Sri Lanka wilt reizen. Huur je een tuktuk om zelf een maand door Sri Lanka te tukken, dan kost dit je natuurlijk wat meer dan wanneer je enkel van het openbaar vervoer gebruik maakt.

Kosten in Sri Lanka per dag

Onderstaand een handig overzichtje met dagbudgetten per type backpacker. Ben jij een echte backpacker die het liefst gratis ergens slaapt of ben je meer een glampacker en slaap je liever in wat luxere hotels? Dit heeft natuurlijk invloed op hoeveel geld je uitgeeft tijdens je reis!

On a budget

Dubbeltje op z'n kant
15
00
per dag
 • Dormrooms
 • Tuk-tuks of taxi
 • 1 Cocktail p/d
 • Weinig excursies

Live a little

Genieten mag
20
00
per dag
 • Private rooms
 • 1 of 2 vluchten
 • 2/3 Cocktails p/d
 • Af en toe excursies

Big spender

#yolo
25
00
per dag
 • Goeie hotels
 • Taxi en vliegtuig
 • 4/5 Cocktails p/d
 • Alle excursies

Al met al moet je voor €20 per dag p.p. al redelijk royaal kunnen leven in India.

Inentingen voor Sri Lanka

Als backpacker wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je reis. Het is daarom enorm vervelend als je ziek wordt tijdens het reizen. Het is wanneer je naar Sri Lanka gaat erg verstandig om je voor je reis goed voor te laten lichten over de benodigde inentingen.

Aangeraden inentingen voor Sri Lanka

Naast bovenstaande ‘standaard’ inentingen is het verstandig om per reis te bekijken welke inentingen je nodig hebt. 

Optionele inentingen voor Sri Lanka

Sri Lanka

Vliegtickets Sri Lanka

Blijf op de hoogte