Backpacken in

Bangkok

Bangkok

Het is er druk, heet, vochtig, overweldigend en over het algemeen smerig. Bangkok, de één is er weg van, de ander gruwelt alleen al bij de gedachte aan deze enorme Aziatische metropool.

De grootste stad van Thailand

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en met 8.280.925 geregistreerde inwoners (2010) tevens ook direct de bekendste en grootste stad van Thailand.

Bangkok ligt in het zuidwesten van Thailand op de oostelijke oever van de Mae Nam Chao Phraya rivier. De stad Bangkok is verdeeld in ongeveer 50 verschillende wijken en buurten, die ‘khets’ worden genoemd.

Als deurpost van Azië is Bangkok wereldberoemd om haar backpackerscultuur. Bijna iedereen die rondtrekt door Azië komt 1 of meerdere keren in aanraking met deze stad, al is het maar voor een transit.

Toch raden wij aan om minimaal 2 dagen in Bangkok te verblijven, al is het maar om even te acclimatiseren aan de Aziatische luchtvochtigheid.

Wat kost backpacken in Bangkok?

Van spotgoedkope hostels tot luxe 5-sterren resorts, Bangkok biedt alles. Je kunt het in Bangkok daarom zo gek maken als je zelf wilt. De hotels, het eten en drinken én de bezienswaardigheden zijn net wat prijziger dan in het Noorde van Thailand, maar ook weer niet zo duur als in het Zuiden van Thailand. Aan te raden is om voor de stad Bangkok dus net even wat meer geld te reserveren dan voor het Noorden van Thailand.

Check hier het volledige kostenoverzicht van backpacken in Thailand.