Backpacken in

Chiang Mai

Chiang Mai

Chiang Mai is de grootste en gelijk ook meest populaire stad in het noorden van Thailand. In tegenstelling tot de metropool Bangkok in centraal-thailand is Chiang Mai wat rustiger en meer ‘layed-back’.

De stad Chiang Mai is daarom ook het culturele centrum van Thailand en ligt in een prachtige omgeving. Chiang Mai is omringt door vele kilometers jungle en je kunt vanuit Chiang Mai dan ook toffe excursies doen om de prachtige omgeving te ontdekken. Sla deze stad zéker niet over tijdens het backpacken in Thailand!

Chiang Mai Karen Longneck
Chiang Mai Karen Longneck Village
Elephant Nature Park Chiang Mai
Elephant Nature Park Chiang Mai

Hoe kom je in Chiang Mai?

Chiang Mai is vrij makkelijk te bereiken. Vanuit Bangkok of Surat Thani gaan dagelijks een aantal vluchten naar Chiang Mai. Naast het vliegtuig kun je ook met de bus naar Chiang Mai.

Chiang Mai 1

Wij zijn zelf met het vliegtuig naar Chiang Mai afgereisd en zijn terug met de nachttrein naar Bangkok weer teruggegaan naar centraal Thailand. De nachttrein brengt je in zo’n 9-11 uur van en naar Chiang Mai vanuit Bangkok. 

Dit mag je niet missen in Chiang Mai

Het Loi Krathong Festival in Chiang Mai

Bovenstaande foto zul je vast wel eens in je instagram-feed voorbij hebben zien komen. In November vindt ieder jaar het Loi Krathong Festival plaats in Chiang Mai.

Het Loi Krathong Festival begint ’s avonds wanneer er een volle maan is (en vaak ook de avonden ervoor en erna). De locals trekken massaal naar vijvers, meren, kanalen en zelfs de zee ‘krathong’ naar het water te brengen.

De Thai geloven dat hoe langer de kaars blijft branden des te beter je geluk is in het komende jaar. Thaise koppels laten vaak hun krathongs samen te water: Hoe langer de krathongs dicht bij elkaar blijven, des te langer en mooier de relatie tussen de twee zal zijn.

Chiang Mai Weekend Market

Eens per week vindt de Chiang Mai Weekend Market plaats.De Sunday walking street, die van de Tha Pae Gate tot aan de Ratchadamnoen Road in het westen van Chiang Mai loopt, wordt dan afgesloten voor verkeer vanaf 16.00.

Op deze te gekke weekendmarkt vind je daadwerkelijk alles. Handgemaakte souvernirs, accessoires, eten, drinken, minibarretjes en zelfs voetmassages zijn hier te vinden. Een must-see als je in het weekend in Chiang Mai bezoekt.

Elephant Nature Park Chiang Mai
Elephant Nature Park Chiang Mai

Elephant Nature Park Chiang Mai

Een must do wanneer je in Chiang Mai bent, is het bezoeken van Lek’s Elephant Nature Park in Chiang Mai. Deze olifantenopvang in het noorden van Thailand is door Lek in het leven geroepen om verwaarloosde olifanten, die niet meer in de natuur kunnen overleven, een betere toekomst te geven.

Wil je olifanten dus van dichtbij zien in een reservaat waar de dieren goed behandeld worden? Ga dan naar het Elephant Nature Park in Chiang Mai. Tip: boek bijtijds, de boekingen in dit park zijn vaak al ver vantevoren vol.