Backpacken in

Kanchanaburi

Kanchanaburi

Op een kleine 150 kilometer van Bangkok ligt een verborgen pareltje van Thailand: Kanchanaburi. Het is een rustig stadje, met een gevarieerde omgeving. Bij Kanchanaburi vind je ook één absoluut hoogtepunt van Thailand: The Bridge Over the River Kwai.

De stad is vooral bekend om deze beroemde ‘Bridge over the river Kwai’. Buiten de beroemde brug is er echter nog veel meer moois te zien in Kanchanaburi en directe omgeving.

Hoe kom je in Kanchanaburi?

Vanuit Bangkok kun je erg makkelijk naar Kanchanaburi gaan. Er gaan namelijk talloze keren per dag bussen, minivans of treinen naar Kanchanaburi. Een taxi naar Kanchanaburi behoort ook tot de mogelijkheden, dit is echter wel wat prijziger vanuit Bangkok.

Zelf hebben wij gekozen om met een bus naar Kanchanaburi te gaan. Dit werd uiteindelijk een minivan. Reken ongeveer 4 uur vanuit Bangkok voor deze busrit inclusief stops. Vanuit Chiang Mai moet je rekening houden met een reistijd van 12 uur.

Kosten vanaf Bangkok: ca. 150 Baht
Kosten vanaf Chiang Mai: ca. 600 Baht

Dit mag je niet missen in Kanchanaburi

Kanchanaburi Bridge On The River Kwai
De befaamde Bridge On The River Kwai - © @Packyourbags.nl

De Bridge on the River Kwai

De populairste attractie in Kanchanaburi is natuurlijk ‘The Bridge On The River Kwai’. Gedurende de 2e wereldoorlog bouwden de Japanners deze brug om vracht naar India te kunnen verschepen met de trein.

De spoorlijn loopt richting Myanmar en loopt door de Three Pagodas Pass, ookwel de Death Reailway genoemd. Hoewel de Bridge On The River Kwai vrij toeristisch is (Lees: Het stikt er van de toeristen) is het wat ons betreft zeker een bezoekje waard.

Erawan National Park Kanchanaburi

Bovenstaande foto ben je in je zoektocht naar backpacktips in Thailand zeker wel een aantal keer tegengekomen. De mystieke Erawan watervallen in het Erawan National Park zijn schitterend om van dichtbij te bekijken. Je kunt er tevens zwemmen in het kristalheldere water.

Deze waterval kun je vinden in het Erawan National Park. Een schitterend natuurpark met vele watervallen en prachtige locaties.

Jeath War museum

In Kanchanaburi vind je ook het Jeath War Museum. Dit museum geeft je een kijkje in de recente oorlogsgeschiedenis van de stad. 

Kanchanaburi staat dus voornamelijk bekend om zijn recente oorlogsverleden. Tijdens WOII zijn er, bij de bouw van de spoorweg tussen Thailand en Myanmar vele doden gevallen. ca. 7000 van deze gesneuvelden liggen op het Kanchanaburi War Cemetery.