Backpacken in

Vietnam

Backpacken in Vietnam

Vietnam is bij uitstek een van de gaafste landen om te gaan backpacken. Er zijn weinig landen zo divers en interessant als Vietnam. Het heeft een rumoerige – recente – geschiedenis, fotogenieke dorpen, mooie stranden, heerlijk eten en een bijzondere natuur. 

Belangrijkste informatie

Visum Vietnam aanvragen

In tegenstelling tot de meeste landen in Azië is het verkrijgen van een Visum voor Vietnam geen fluitje van een cent. Je zult van te voren een visum moeten aanvragen of een aantal dingen moeten regelen zodat je in aanmerking komt voor een visum om arrival. Dit gaat tegenwoordig echter steeds makkelijker. 

Autorisatiebrief Vietnam

Om in aanmerking te komen voor een Visa On Arrival in Vietnam heb je dus vooraf een autorisatie brief nodig. Zie dit als een soort achtergrondcontrole die de Vietnamese overheid wil doen voordat je arriveert.

Een autorisatie brief kun je helaas niet zelf aanvragen, maar via een derde partij is dit wel makkelijk regelen. Wij raden de service van E-visums.nl aan om deze letter of recommendation aan te vragen.

Of bekijk hier onze speciale pagina met alle informatie over het aanvragen van een visum voor Vietnam.

Visum Vietnam aanvragen vanuit het buitenland

Ben je al in Azië en ben je van plan om naar Vietnam te reizen? De beste, goedkoopste en tevens snelste optie is dan om een visum aan te vragen bij een Vietnamese ambassade. 

Dit hoef je trouwens niet geheel zelf te regelen bij een ambassade. In de buurlanden van Vietnam zijn enorm veel reisbureaus te vinden die dit voor je kunnen regelen. Voor een bedrag van rond de $40 heb je dan een 30 dagen visum voor Vietnam.

Dit is onder andere makkelijk te regelen in Sihanoukville en Phnom Penh, maar ook in veel steden in China en Laos.

Beste reistijd Vietnam

In Zuid-Oost Azië kun je te maken krijgen met het regenseizoen. Hoewel een verfrissende bui op z’n tijd best lekker is met 35 graden, is het ook wel fijn om niet in het regenseizoen op reis te gaan. Bekijk hieronder de beste reistijd voor Vietnam.

Beste Reistijd Vietnam

Vliegtickets naar Vietnam

Vliegen naar Vietnam is goed te betalen. Afhankelijk van de periode waarin je wilt vliegen kun je al vanaf 429 euro retour vliegen van Amsterdam naar hoofdstad Hanoi.

Veelal zul je tijdens deze vlucht wel een overstap hebben. Wil je dit niet? Wees dan wel bereid om wat dieper in de buidel te tasten.

Boek je ticket naar Vietnam

Kosten in Vietnam

Vietnam is (gelukkig) nog niet zo toeristisch als Thailand bijvoorbeeld is. Vooral het Noorden van Vietnam is veelal nog ongerept en nog niet helemaal in handen van het massa-toerisme gevallen. Hierdoor zijn de prijzen voor bijvoorbeeld onderdak, eten & drinken nog erg aantrekkelijk.

Kosten in Vietnam per dag

Onderstaand een handig overzichtje met dagbudgetten per type backpacker. Hou je van geld besparen of ben je een big spender? Dit heeft natuurlijk invloed op hoeveel geld je uitgeeft tijdens je reis!

On a budget

Dubbeltje op z'n kant
15
00
per dag
 • Dormrooms
 • Tuk-tuks of taxi
 • 1 Cocktail p/d
 • Weinig excursies

Live a little

Genieten mag
22
50
per dag
 • Private rooms
 • 1 of 2 vluchten
 • 2/3 Cocktails p/d
 • Af en toe excursies

Big spender

#yolo
32
50
per dag
 • Goeie hotels
 • Taxi en vliegtuig
 • 4/5 Cocktails p/d
 • Alle excursies

Al met al moet je voor €22,50 per dag p.p. al een heel eind komen in Vietnam.

Inentingen voor Vietnam

Indien je gaat backpacken in Zuid-Oost Azië is het onverstandig om dit te doen zonder de geadviseerde inentingen. Vietnam heeft een Tropisch klimaat, wat de kans op infecties en virussen een stuk groter maakt dan in Nederland. Het is dan ook verstandig om je voor je reis goed voor te laten lichten over de benodigde inentingen.

Aangeraden inentingen voor Vietnam

Naast bovenstaande ‘standaard’ inentingen is het verstandig om per reis te bekijken welke inentingen je nodig hebt. 

Optionele inentingen voor Vietnam

Dit mag je niet missen in Vietnam

Lan Ha Bay Vietnam
Ha Long Bay
Vietnam 3
Hoi An
ninh-binh
Ninh Binh
Vietnam 4
Ha Giang
Vragen of suggesties?