Backpacken in

Hanoi

Hanoi

Hanoi ligt in het noorden van Vietnam. Ben je op zoek naar een rustige trip? Verblijf dan niet te lang in Hanoi. De vele brommers, het lawaai op de straat en het gebrek aan bijzondere bezienswaardigheden spreken niet in het voordeel van de stad. Toch heeft Hanoi ook een leuke kant. De stad bruist met leven en zit vol met eettentjes met heerlijk Vietnamees eten.

De hoofdstad van Vietnam

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en na Ho-Chi-Minh (Saigon) ook nog eens de grootste stad van heel Vietnam.

Wat kost backpacken in Hanoi?

Vietnam is een enorm goedkoop land om in te reizen. Met name het eten en drinken in Vietnam is erg goedkoop. Voor je overnachting betaal je wel iets meer dan in andere landen in Zuidoost-Azië, maar het is er nog altijd extreem goedkoop. Vietnam behoort daarom tot de goedkoopste landen in Azië om te backpacken.

Dit mag je niet missen in Hanoi

West Lake Hanoi (Tran Quoc Pagoda)

Wil je je even wat terugtrekken uit alle hectiek in Hanoi? Breng dan een bezoek aan het West Lake en sla zeker de indrukwekkende Tran Quoc Pagoda niet over. Dit schitterende stukje Hanoi doet ons een beetje denken aan de Old Quarter in Chiang Mai en is een ware parel om te zien. Tip: ga er ’s avonds heen voor mooie plaatjes.

Hanoi Railroad Street

Waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde Instagram-plekken in Hanoi: De Hanoi Railroad Street. Twee keer per dag komt er een trein door deze smalle straat. Normaal gesproken komen deze treinen om 15.30 en 18.30 door de straat heen gedenderd. Pas dus op voor je voeten rond dit tijdstip. 😉

Op de hoogte blijven?

  • Als eerste de beste reisdeals
  • Gratis backpackroutes
  • Handige inpaklijsten
  • Reviews van handige reisspullen
  • Je gegevens worden veilig bewaard. Wij zullen je e-mailadres enkel gebruiken om je af en toe een update te geven. Geen spam, beloofd!