Backpacken in India – De eerste dagen New Delhi

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

De eerste dagen in New Delhi

Inmiddels zijn wij veilig aangekomen in de hoofdstad van India: New Delhi.

Vandaag hebben wij direct iets leuks op de planning staan: we hebben afgesproken met Jasjeet, iemand die ik (Leon) in 2018 op een congress in Texas heb ontmoet. Jasjeet heeft ons een aantal schitterende plekken laten zien, waaronder India Gate (een oorlogsmonument wat erg op de Arc de Triomph lijkt) en de voor Sikhs erg belangrijke plek Bangla Sahib (een Sikh tempel).

Bij de India Gate kwamen wij er al snel achter dat Vera, ondanks een afwezigheid van ruim een jaar, nog altijd immens beroemd is in Azië en dat vooral het mannelijke gedeelte van India maar al te graag met haar op de foto wil gaan. 😅 Ik geef ze overigens geen ongelijk..

Backpacken in India - De eerste dagen New Delhi 1

Jasjeet heeft ons vandaag overigens erg veel geleerd over het ‘Sikhisme’, waar hij zelf ook aanhanger van is. In het Sikhisme staat niet voorop in welke God je gelooft, maar meer het goed zijn voor de mens zelf.

In het Sikhisme wordt er bij tempels vaak gedaan aan ‘Langar’. Bij de Langar zorgen vrijwilligers voor een gratis maaltijd, waar iedereen, onafhankelijk van geloof, geslacht, leeftijd, inkomensklasse of afkomst, aan mag deelnemen. In de Bangla Sahib gaat dit proces 24 uur per dag door, je kunt er dus op ieder moment van de dag aanschuiven voor een gratis maaltijd. Door de connecties van Jasjeet in de Bangla Sahib kregen wij een kijkje achter de schermen in en rondom deze Langar in de Bangla Sahib.

Backpacken in India - De eerste dagen New Delhi 2

Later op de avond heeft Jasjeet ons zijn huis in West Delhi laten zien en hebben wij zijn vrouw Jasmin ontmoet. Na een gezellige avond met zijn vieren, en de jetlag getrotseerd te hebben, zijn wij gaan slapen. Morgen weer een nieuwe dag, dan staat een bezoek aan de Jama Masjid op het programma.

Backpacken in India - De eerste dagen New Delhi 3

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Gerelateerde berichten

DOWNLOAD NU DE ULTIEME
BACKPACK INPAKLIJST!

[Nieuwste versie! Augustus 2018 Update]
Download nu de .PDF versie van de ultieme backpack inpaklijst. Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt hem direct!
> Downloaden <
🔒 Je gegevens worden veilig bewaard. Wij zullen je e-mailadres enkel gebruiken om je af en toe een update te geven. Geen spam, beloofd! 
close-link

VOLG ONS OP YOUTUBE!

Momenteel zijn wij in Sri Lanka!
Onze ervaringen delen wij via YouTube, iets waar erg veel tijd en energie in gaat zitten. Wij zouden het supertof vinden als je ons zou volgen  🙂

 
SUBSCRIBE!
close-link