De Backpackkit, een must-have voor beginnende backpackers?

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

De Backpackkit?

Ja, de Backpackkit. Eigenlijk iets waarvan wij zelf direct dachten: Natuurlijk! Dat is vet handig! De Backpackkit is er namelijk speciaal voor backpackers. De Backpackkit bevat 21 essentiële items, geselecteerd voor op reis. Samengesteld door ervaren backpackers en reisprofessionals beloofd Backpackkit, kan niet missen dus. In dit artikel de eerste impressie van de Backpackkit.

Wat zit er in de doos?

Oke, voordat we de backpackkit openmaken wil ik eerst even wat zeggen over de vormgeving van de doos. Ik ben zelf een sucker voor goeie vormgeving en toffe marketing. Dat gezegd hebbende moet ik toch eerlijk bekennen dat ik door het ontwerp van de doos direct zin krijg om op reis te gaan. Dikke bonuspunten voor de Backpackkit, nu al!

Backpackkit
De fantastisch vormgegeven Backpackkit doos - Wij krijgen direct zin om te gaan!

Tijd om te gaan kijken wat er in de doos zit. Bij het openmaken van de doos zien wij direct een handig introductieboekje. Er is echt aandacht besteed aan storytelling en dit wordt direct duidelijk als wij het boekje openslaan. Er wordt duidelijk uitgelegd welke producten er in de backpackkit zitten, van welke materialen deze producten zijn gemaakt en waar je de producten voor kunt gebruiken.

De Backpackkit, een must-have voor beginnende backpackers? 1
De complete inhoud van de backpackkit

De inhoud van de backpackkit

 1. Een EHBO-kit
 2. Een Microvezel handdoek (Klein)
 3. Een Microvezel handdoek (Groot)
 4. Een Reis toilettas
 5. Een Waszak
 6. Een Reisslot
 7. Reiskussen / Oogmasker / Oordopjes
 8. Een Zaklamp
 9. Zeep
 10. Een Karabijnhaak
 11. Een Wereldstekker
 1. Een Moneybelt
 2. Paspoorthoesje
 3. Een waterdichte telefoonhoes
 4. Een Poncho
 5. Een Drybag
 6. Een Daypack
 7. Een Mes
 8. Bestek
 9. Een Waterfles
 10. Een Stuk touw

Hoe is de kwaliteit?

Een van de belangrijkste dingen waar je op let tijdens het aanschaffen van backpack-items is natuurlijk de kwaliteit. Hoewel je sommige producten maar af en toe nodig hebt, moeten backpackproducten idealiter meerdere reizen meegaan.

Hoewel wij zelf vooraf wat research hebben gedaan op AliExpress om gelijkwaardige producten te vinden, hebben wij het idee dat de producten uit de Backpackkit veelal van ‘Premium’ kwaliteit zijn. Hiermee willen wij aangeven dat je best wat goedkopere items in China kunt bestellen, maar dat de kwaliteit hiervan allicht een stuk minder zal zijn dan de items die je in de Backpackkit vindt. De producten voelen allemaal stevig aan en wij verwachten dan ook dat de producten zeker een aantal jaren mee zullen gaan.

Wat kost de Backpackkit?

De backpackkit kost €119,-. Hoewel dit voor een budget backpacker misschien veel kan lijken ben ik er van overtuigd dat de backpackkit dit bedrag ook zeker waard is. Hou er rekening mee dat je de inhoud van de backpackkit, net als je backpack zelf, jarenlang kunt gebruiken tijdens al je backpacktrips.

Voorlopig oordeel

Aangezien wij de backpackkit pas echt uit kunnen gaan testen tijdens onze reis door Vietnam, kunnen wij alleen een oordeel over de eerste impressie geven. Buiten het feit dat wij direct zin krijgen om onze backpack in te pakken is de backpackkit volgens ons gewoon een must-have voor ieder beginnende backpacker. Er zitten best wat dingen in waarvan je denkt: Ga ik dit echt gebruiken? Maar als je echt goed voorbereid wilt zijn op je backpacktrip dan is de backpackkit eigenlijk een echte musthave!

Eindoordeel
 • Prijs
 • Inhoud
 • Kwaliteit
4.3

Samenvatting

Al met al is de backpackkit een echte musthave voor iedere beginnende backpacker. Tuurlijk kun je de items in de backpackkit misschien ergens anders ook kopen (soms iets voordeliger, via bijvoorbeeld Aliexpress), maar de backpackkit zorgt er voor dat je alle items die je nodig hebt tijdens je reis in 1 aankoop kunt bundelen.

Eindoordeel
 • Prijs
 • Inhoud
 • Kwaliteit
4.3

Samenvatting

Al met al is de backpackkit een echte musthave voor iedere beginnende backpacker. Tuurlijk kun je de items in de backpackkit misschien ergens anders ook kopen (soms iets voordeliger, via bijvoorbeeld Aliexpress), maar de backpackkit zorgt er voor dat je alle items die je nodig hebt tijdens je reis in 1 aankoop kunt bundelen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Gerelateerde berichten

DOWNLOAD NU DE ULTIEME
BACKPACK INPAKLIJST!

[Nieuwste versie! Augustus 2018 Update]
Download nu de .PDF versie van de ultieme backpack inpaklijst. Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt hem direct!
> Downloaden <
🔒 Je gegevens worden veilig bewaard. Wij zullen je e-mailadres enkel gebruiken om je af en toe een update te geven. Geen spam, beloofd! 
close-link

VOLG ONS OP YOUTUBE!

Momenteel zijn wij in Sri Lanka!
Onze ervaringen delen wij via YouTube, iets waar erg veel tijd en energie in gaat zitten. Wij zouden het supertof vinden als je ons zou volgen  🙂

 
SUBSCRIBE!
close-link