Goedkope Vlucht Boeken, de beste tips

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Goedkope vluchten boeken, hoe doe je dat?

Je kent het vast wel, je zit op je werk of in de studiebanken weer eens te dagdromen over je volgende reis. Maar waarom zijn die tickets zo duur? Zo gaat het wel erg lang duren voordat je het benodigde budget bij elkaar hebt. Of toch niet?

Goedkope vliegtickets, ze bestaan écht!

Jazeker, goedkope vliegtickets bestaan wel degelijk. Op deze pagina zullen we jullie een aantal tips geven die wij zelf altijd toepassen bij het boeken van een voordelige vlucht.

Zo vlogen wij dit jaar al voor € 78,- p.p. naar Griekenland en hebben wij voor € 575,- p.p. (deels business-class) van Düsseldorf naar Bangkok gevlogen. Als dat geen bewijs is dat het boeken van goedkope vluchten écht mogelijk is…

Goedkope Vluchten Boeken
Wij hadden extreem veel geluk toen wij in 2015 een gratis upgrade naar Business Class kregen op een spotgoedkope vlucht van € 575,- van Düsseldorf-Dubai-Bangkok !

Nu hoor ik je denken: Ja, daar heb ik iets over gelezen. Ik moet op dinsdagnacht mijn wekker zetten, al mijn cookies verwijderen, naakt in een bloemenweide dansen en dan moet het lukken…toch? Nee, Consumentenprogramma Radar kon enkele jaren geleden al geen sluitend bewijs vinden voor het cookieverhaal. Gezien het feit dat ik zelf in de online marketing actief ben, verwijs ik dit verhaal dan ook graag door naar het rijk der fabeltjes.

Wees flexibel in je reisdata

Vaak weet je al ver van tevoren waar je heen wilt gaan en wanneer je wilt gaan. Zet hierin geen vaste data voor jezelf neer, maar probeer flexibel te zijn. Uiteraard is het voor studenten en ouders met schoolgaande kinderen moeilijk om buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan, maar ook binnen het hoogseizoen scheelt het als je flexibel bent in reisdagen. Zorg dus altijd dat je éérst een voordelige vlucht vastlegt voordat je je vakantiedagen opneemt. 

Vertrek eventueel vanaf Düsseldorf of Brussel

Reizen is volgens ons part of the fun. Daarom is het voor ons geen must om vanaf Schiphol of Eindhoven te vliegen. Hoewel wij maar op 40 minuten van Schiphol wonen, vliegen wij net zo lief vanaf Düsseldorf of Brussel als het goedkoper is om vanuit deze luchthavens te vertrekken naar onze bestemming.

Hou uiteraard wel rekening met benzine en evt. parkeerkosten als je vanaf Düsseldorf of Brussel vliegt, afhankelijk van de afstand tot het vliegveld.

Een lange overstap hoeft geen ramp te zijn!

Veel goedkope vluchten hebben vaak een ellenlange tussenstop. Vraag jezelf af of dit daadwerkelijk een probleem is of dat je hier prima mee kunt leven. Zo hebben wij in Kuala Lumpur ooit 7 uur moeten wachten op een vlucht naar Londen. In die tijd hebben wij alvast vakantiefoto’s uitgezocht/bewerkt en een vakantiefilm gemaakt. Toen wij ’s avonds thuis kwamen had de visite dus direct de mogelijkheid onze reis na te beleven.

In Dubai hadden wij een overstap van 14 uur, waarop wij hebben besloten de luchthaven van Dubai tijdelijk te verlaten. We hebben een hotel geregeld waar wij van 0.00 – 8.00 heerlijk hebben geslapen. Daarna hadden wij nog een aantal uren de tijd om Dubai te verkennen met een taxi, voordat wij verder vlogen naar Thailand. Een hele relaxte manier van reizen als je het ons vraagt, en lekker goedkoop!

Gebruik vergelijkingssites of apps

Natuurlijk wil je weten of je daadwerkelijk de goedkoopste vlucht hebt geselecteerd wanneer je deze definitief gaat boeken. Er zijn hier een aantal handige vergelijkingssites voor:

Bonustip: Hou de prijzen (automatisch) in de gaten

Een van de beste apps ooit gemaakt (volgens ons dan 😉) en eentje die ons al erg veel geld heeft bespaard: Hopper. Met Hopper kun je zoekopdrachten opslaan. D.m.v. artificial intelligence berekend Hopper welke prijs de ideale prijs is, en of je nog even moet wachten met het boeken van de vlucht of niet. De app stuurt je automatisch een melding op het moment dat je vlucht het goedkoopst is. Ideaal dus!
Goedkope Vlucht Boeken, de beste tips 1

Pro-tip: Sla verschillende zoekopdrachten op vanaf Amsterdam, Düsseldorf en Brussel voor de allerbeste resultaten.

Vind direct de goedkoopste vlucht via Skyscanner!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Gerelateerde berichten

DOWNLOAD NU DE ULTIEME
BACKPACK INPAKLIJST!

[Nieuwste versie! Augustus 2018 Update]
Download nu de .PDF versie van de ultieme backpack inpaklijst. Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt hem direct!
> Downloaden <
🔒 Je gegevens worden veilig bewaard. Wij zullen je e-mailadres enkel gebruiken om je af en toe een update te geven. Geen spam, beloofd! 
close-link

VOLG ONS OP YOUTUBE!

Momenteel zijn wij in Sri Lanka!
Onze ervaringen delen wij via YouTube, iets waar erg veel tijd en energie in gaat zitten. Wij zouden het supertof vinden als je ons zou volgen  🙂

 
SUBSCRIBE!
close-link