5x Waarom je moet gaan backpacken in Thailand

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

5X Waarom je moet gaan backpacken in Thailand!

Thailand, lach van de glimlach. Maar toch ook zeker land van de backpackers! Thailand is immens populair onder backpackers en dat is niet zonder reden. Hieronder 5 van de redenen waarom backpacken in Thailand zo enorm chill is!

1. Het is er spotgoedkoop!

Oke, toegegeven, de prijzen zijn in de laatste 10 jaar wel redelijk omhooggegaan, maar backpacken in Thailand is nog altijd enorm goedkoop. Voor een simpele kamer op een dorm betaal je ergens tussen de 7 en 17 euro per nacht, wat natuurlijk een schijntje is vergeleken met de prijzen in bijvoorbeeld Australië of Nieuw-Zeeland.

De wisselkoers staat momenteel ook nog eens enorm gunstig: 1 Euro is op dit moment 38 Thaise Baht.

2. De 7/11 is het beste wat je ooit zult meemaken

7/11 Backpacken in Thailand
Nee, dit is geen Photoshop, dit is een echte hotdogtosti van de 7/11

No kidding, de 7/11 wordt een basisbehoefte wanneer je gaat backpacken in Thailand. Echtwaar, je zult willen dat we in Nederland ook 7/11’s gaan openen. Niet alleen hoef je slechts 50 meter te lopen tot de volgende 7/11, nee, ze hebben er ook nog eens ALLES. Ja, zelfs tosti’s met knakworsten..

3. Reizen is in Thailand erg makkelijk

5x Waarom je moet gaan backpacken in Thailand 1

Reizen is volgens ons part of the fun. Het moet alleen niet té moeilijk worden. Natuurlijk hebben wij ook weleens moeten liften (Tip: Er rijden na 22.00 geen taxi’s meer in Pai), maar over het algemeen is het reizen door Thailand extreem simpel. Vliegvelden in overvloed, overal spotgoedkope tuktuk’s, sleeperbussen en natuurlijk de roze taxi’s in Bangkok. Jezelf verplaatsen binnen Thailand is een fluitje van een cent.

4. Thai spreken (over het algemeen) goed Engels

Een groot struikelblok in landen waar toerisme nog in de kinderschoenen staat (Mongolië, bijvoorbeeld) is de taalbarrière. Ook in andere landen, zoals China, kan het lastig zijn om te communiceren met locals. Hoewel dit uiteraard zijn charmes heeft, is het voor een eerste keer backpacken toch wel erg fijn als je kunt communiceren met de locals, al is het maar om de weg naar je Hostel terug te vinden.

5. Het is gewoon een schitterend land

5x Waarom je moet gaan backpacken in Thailand 2

Zonder dollen: Thailand is gewoon een fantastisch land. Je hebt er namelijk alles. Witte zandstranden, ongerepte natuur, wildlife, Half- en Full Moon party’s en natuurlijk dé backpackersstraat van Thailand: Kao San Road. Of je nu voor een jungletrekking gaat, lekker wilt relaxen tijdens een snorkelexcursie, jezelf klem wilt zuipen tijdens de Full Moon Party of je PADI wilt halenop Koh Tao, Thailand biedt het allemaal!

Vind direct de goedkoopste vlucht via Skyscanner!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Gerelateerde berichten

DOWNLOAD NU DE ULTIEME
BACKPACK INPAKLIJST!

[Nieuwste versie! Augustus 2018 Update]
Download nu de .PDF versie van de ultieme backpack inpaklijst. Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt hem direct!
> Downloaden <
🔒 Je gegevens worden veilig bewaard. Wij zullen je e-mailadres enkel gebruiken om je af en toe een update te geven. Geen spam, beloofd! 
close-link

VOLG ONS OP YOUTUBE!

Momenteel zijn wij in Sri Lanka!
Onze ervaringen delen wij via YouTube, iets waar erg veel tijd en energie in gaat zitten. Wij zouden het supertof vinden als je ons zou volgen  🙂

 
SUBSCRIBE!
close-link